Ekskluziv ulazna vrata

Klizni aluminijski sistemi

Klizni aluminijski sistemi

KLIZNI SISTEMI

Klizni sistemi zauzimaju minimalno potrebnog prostora za otvaranje i zatvaranje, a s druge strane daju maksimalnu otvorenost prema vanjskom ambijentu. Širokim izborom profila, okova i brtvi moguća je izvedba raznih konstrukcijskih osobina, vodonepropusnosti, zrakonepropusnosti i zvučne izolacije.U  ponudi imamo Feal, Reynaers i Emerus klizne sisteme. 

EMERUS klizni sistemi: 

E560S: Standardni klizni sistem bez prekinutog termičkog mosta. Katalog E560S.

E65STT: Standardni klizni sistem sa prekinutim termičkim mostom. Katalog E65STT.


PK150TT: Ekskluzivni klizni sistem sa prekinutim termičkim mostom. Katalog PK150TT.

VISIO: Ekskluzivni klizni sistem sa maksimalnom površinom stakla. Katalog VISIO.

FEAL klizni sistemi
FR-18: Sistem FR 18 je namijenjen za ostakljivanje terasa, balkona i ugostiteljskih objekata te omogućuju nesmetano uživanje u pogledu. Mogućnost izvedbe s tri i pet krila.
Katalog pronađite iznad desno u dijelu "Dokumenti" ili klikom na Katalog FR-18.


HARMO:  Sistem HARMO je namijenjen za izradu kliznih prozora i vrata u dvokrilnoj, trokrilnoj, četverokrilnoj i šesterokrilnoj izvedbi. To je sistem profila bez prekinutog termičkog mosta, osnovne ugradbene dubine rama 45 mm za dvokrilnu i četverokrilnu izvedbu, 81 mm za trokrilnu i šesterokrilnu izvedbu.
Katalog pronađite iznad desno u dijelu "Dokumenti" ili klikom na Katalog HARMO.


TERMO 80: Sistem TERMO 80 je namijenjen za izradu kliznih prozora i vrata u dvokrilnoj, trokrilnoj, četverokrilno i šesterokrilnoj izvedbi. To je sistem profila sa prekinutim termičkim mostom, osnovne ugradbene dubine rama 80 mm za dvokrilnu i četverokrilnu izvedbu, 124 mm za trokrilnu i šesterokrilnu izvedbu. Prekid termičkog mosta se postiže poliamidnim trakama od 14.8 i 22 mm. Brtvljnje je izvedeno EPDM brtvama. Sistem Termo 80 je kompatibilan sa sistemom Termo 65 čime je omogućena izvedba većih i tipološki raznovrsnih stijena.
Katalog pronađite iznad desno u dijelu "Dokumenti" ili klikom na Katalog Termo 80.


TERMO 120: Termo 120-D plus je namijenjen za izradu kliznih i podizno kliznih prozora i vrata (trostruko staklo) sa integriranim fiksnim dijelom.To je sistem profila sa prekinutim termičkim mostom, osnovnih ugradbenih dubina ramova od 120 do 196.5 mm. 

Katalog pronađite iznad desno u dijelu "Dokumenti" ili klikom na Katalog Termo 120.

TERMO 150: Termo 150 je namjenjen za izradu podizno kliznih vrata u dvokrilnoj, trokrilnoj i četverokrilnoj izvedbi. Termo 150 plus je namjenjen za izradu podizno kliznih vrata sa integriranim fiksnim dijelom.Termo 150 je sistem koji se odlikuje odličnim termičkim (Uw ≥1,0 Wm²/K) i statičkim karakteristikama (klasa C4 /B4). To je sistem profila sa prekinutim termičkim mostom, osnovne ugradbene dubine ramova 150 mm  i 233 mm. Prekid termičkog mosta se postiže poliamidnim trakama od 22 i 46 mm (Termo 150); 18.6, 27 i 30mm (Termo 150 plus). 

T150

Katalog pronađite iznad desno u dijelu "Dokumenti" ili klikom na Katalog Termo 150.

TERMO 80HD: Ovaj sistem je namijenjen za izradu harmonika vrata (otvaranje unutra i vani). Krila vrata preko kolica su ovješena u gornjoj vodilici, dok je u donjoj vodilici mehanizam pratilice čime je omogućeno brzo i jednostavno otvaranje i zatvaranje vrata. 

Katalog pronađite iznad desno u dijelu "Dokumenti" ili klikom na Katalog Termo 80HD.


Za sva pitanja, slobodno nas kontaktirajte ili nam pošaljite direktno Vaš plan objekta i sheme stolarije za ponudu. FR18 Katalog Otvori
HARMO Katalog Otvori
Termo80 Katalog Otvori
Termo120 Katalog Otvori
Katalog Termo150 Otvori
Termo 80HD Katalog Otvori
Emerus E560S Katalog Otvori
Emerus E65STT Katalog Otvori
Emerus PK150TT Otvori
Emerus VISIO Katalog Otvori